Waarom een kuur?

Uw huid begint te verouderen rond +/-25jaar, de cellen binnenin gaan trager werken, waardoor de huid zich minder snel vernieuwd, er minder collageen & elastine wordt aangemaakt enz.
Hierdoor komen de eerste rimpels, huidverslapping, drogere huid (door minder huidige hyaluronzuur) enz enz.

Pas wanneer de eerste verschijnselen de kop opsteken ga je in actie schieten om de strijd aan te gaan tegen die rimpels, huidverslapping,…
Pak dat je op je 35ste eraan begint, dan heeft je huid al 10 jaar huidveroudering achter de rug en dan zou jij verwachten dat dit in 1 behandeling wordt opgelost?  1 behandeling om de 6 weken???

Te gek voor woorden toch!?!

Hoe dan wel?

Huidveroudering pak je best aan in kuurvorm.  Het aantal behandelingen is afhankelijk van:

  • je leeftijd
  • de toestand van je huid
  • de reactie van je huid

De cellen binnenin moeten weer geactiveerd worden, maar ook bot-, spier- & bindweefsel dient aangepakt te worden.  Het leuke is wel dat je na 1 behandeling al verschil ziet!  Toch gaat je huid dit resultaat niet kunnen vasthouden omdat ze nog niet sterk genoeg is. (denk hierbij maar aan fitness)
Door 1 à 2 behandelingen/week wordt je huid sterker gemaakt en gaat ze dit resultaat ook telkens langer vasthouden.

Ook voor acné en andere huidaandoeningen is kuurvorm belangrijk om controle te krijgen hierover.  Wanneer je het gewenste resultaat bekomen hebt, kun je afbouwen naar behandelingen om de 4 à 8 weken.

Bekom ik geen resultaat zonder kuur?

Jawel, maar je gaat er véél langer over doen en meestal werkt dit demotiverend.

Kan ik na de kuur stoppen met behandelen?

Ja, dat kan maar dan zal je huid terug naar af gaan omdat het verouderingsproces weer gewoon zijn werk gaat doen.

Als ik een facelift laat doen, heb ik direct resultaat!

Dat ga ik niet tegenspreken, maar een facelift doet niets aan de conditie van je huid.  Je huid wordt opgespannen, maar je cellen binnenin zijn nog steeds even lui en maken nog steeds geen collageen of elastine aan, dus na verloop van tijd zal je huid terug verslappen en dan ben je toch héél wat geld kwijt.

Ik laat wel botox of een andere filler inspuiten, dan ben ik toch wel een tijd van die rimpel af!

Dat is een keuze die je idd zelf moet maken!  Niet tegenstaande dat botox een lichaamsvreemde stof is, heb je idd snel resultaat. Maar je legt wel een spiertje lam, dus als je beslist dat te doen, wees er dan bewust van dat je dit moet blijven doen.  Want een spier die niet meer beweegt/of gebruikt wordt, wordt alleen maar slapper (denk maar aan een been in het gips), daarnaast is het een tijdelijk iets en moet je dit dus na 3 à 4 maanden herhalen en ook deze behandeling doet niets aan je cellen binnenin ed.