ROSACEA

Rosacea is een chronische, niet besmettelijke huidaandoening in het gezicht gekenmerkt door felrode verkleuringen met name van de wangen en de neus. Rosacea betekent letterlijk “rood als een roos”. De aandoening kan lijken op acne, de bekende jeugdpuistjes. De soms nog gebruikte medische term “acne rosacea” is wat verwarrend omdat rosacea niets met acne te maken heeft. Rosacea komt op latere leeftijd voor dan jeugdpuistjes, meestal tussen de 30ste en 50ste jaar en met name dan bij vrouwen.

Wat kunt u zelf aan rosacea doen ?

  • Bij de lichte vormen van rosacea is te veel doen nadeliger dan niets doen. Zo min mogelijk dus de huid irriteren. Niet allerlei huismiddeltjes gebruiken.
  • Een milde dag- of nachtcrème is vaak voldoende. Stoombadjes of natte omslagen met lauwwarm water worden als aangenaam ervaren.
  • Camouflage is niet verboden, maar pas op met te stevig boenen van de huid bij het verwijderen van de make-up.
  • Vermijd irritatie van de huid zoals felle koude, gure wind, overmatig zonnen, rokerige ruimtes.
  • Vermijd middelen, die vaatverwijding veroorzaken zoals sterke kruiden en alcohol. Warme eten ( bijv. soep) eerst wat laten afkoelen vóór inname.
  • Gebruik nooit sterk werkende corticosteroïd-crèmes of -zalven in het gelaat.

BEHANDELING IN HET INSTITUUT:

We zijn al enige tijd op zoek naar behandelingen met goed resultaat.  Naast verzachtende behandelingen zoals bijv: meridiaan facial of lymfedrainage, kunnen we u binnenkort de carbon laser peel aanraden.

Deze behandeling is uiterst doeltreffend in de behandeling tegen rosacea.