Huidverslapping

Huidverslapping is, naast rimpels, meestal het gevolg van een ouder wordende huid.  De aanmaak van elastine verminder, het volume ter hoogte van de wangen verdwijnt (kan ook door veel vermageren), enz…

Dit verouderingsproces begint al vanaf 24jaar.  Door het verslappen van de huid kunnen er ook rimpels ontstaan, die kunnen we verminderen dmv de training van spieren.

Training gezichtsspieren

Naarmate we ouder worden verminderd de spanning in onze spieren, dit is over het gehele lichaam en dus ook de gezichtsspieren.  Voor de lichaamsspieren in conditie te houden gaan we sporten, maar wat voor de gezichtsspieren?

Hiervoor hebben we idd ook spiertrainingen dmv onze tone booster, naturel facelifting en/of microdermabrasie…
Wat belangrijk is, is om dit in kuurvorm te doen.
Stel: je gaat 1 keer in de maand fitnessen of je doet dit 3x/week, wanneer denk jij snel resultaat te bekomen?

Juist, training van de spieren moet je zeker in het begin zeer consequent doen, al naargelang de ernst van verslapping en de gekozen behandeling wordt een behandelplan opgesteld om zo jouw beoogde resultaat te bekomen.

Ontstaan van huidverslapping:

Huidverslapping kan ontstaan door verschillende redenen.  1 ervan is veel vermageren op korte termijn, een andere reden is het verlies van volume naarmate we ouder worden.

    • botstructuur veranderd
    • spierweefsel verslapt
    • slechte huidstructuur

Het is dus van belang om het spierweefsel te trainen zodat deze weer meer op haar plaats komt te zitten en dus liftend werkt, een ander onderdeel dat bijdraagt is het stimuleren van het bindweefsel, waardoor ook de cellen in de huid weer actiever gaan werken.  Zo maken ze weer meer elastine en collageen aan.

Huidverslapping hangt sowieso ook samen met rimpelvorming.

DE BEHANDELINGEN: